قوانین شرکت آب و فاضلاب برای کنتور مشترکین
1- دوره صدور قبض آب چه مدت است؟
قبض آب بها تقریبا هر دو ماه یکبار صادر می شود . چنانچه بیش از 15 روز در وصول آن تاخیر افتاد ، مراتب را کتباً به امور آب و فاضلاب منطقه خود اعلام فرمایند .
2- الگوی مصرف آب برای هر اشتراک چقدر است؟
18 متر مکعب (معادل 18 هزار لیتر) در ماه می باشد.
3- آیا هنگام خرید یا اجاره، برگ تسویه حساب از شرکت آب و فاضلاب لازم است؟
هنگام خرید یا اجاره املاکی که دارای انشعاب آب و فاضلاب می باشند ، حتما باید به امور آب و فاضلاب منطقه مربوطه مراجعه و برگ تسویه حساب را دریافت فرمایند تا مشمول پرداخت بدهی معوقه نگردید.
4- پلاکی در ملک ما از طرف شرکت آب و فاضلاب نصب شده است. آیا میتوانیم آن را برداریم؟
پلاک نصب شده بمنظور شناسایی ملک و کنتور می باشد لذا از کندن یا مخدوش نمودن آن جدا خودداری فرمایند.
5- آیا میتوانیم روی دریچه کنتور را بپوشانیم؟
بمنظور تسهیل درامر قرائت کنتور لطفاً از پوشاندن کنتور و ایجاد مانع پرهیز گردد.
6- آیا می توانیم کنتور را خودمان تعمیر کنیم؟
هر گونه دست کاری در کنتور و اتصالات مربوط به آن ممنوع بوده و با متخلفین طبق مقررات برخورد خواهد شد.
7- آیا میتوانیم از انشعاب آب خود به همسایگان بدهیم؟
امکان نقل و انتقال آب از ملکی به ملک دیگر ممنوع می باشد. لذا شایسته است همسایگان را جهت دریافت انشعاب آب و فاضلاب ، به امور آب و فاضلاب منطقه راهنمائی کنیم.
8- شکایات خود را به کجا باید منعکس کنیم؟
شماره تلفن 122 (واحد ارتباطات مردمی شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی) در تمامی ساعات شبانه روز پاسخگوی شهروندان عزیز می باشد.
9- لوله های آب در نزدیکی منزل ما شکسته است. به کجا باید خبر دهیم؟
درصورت شکستگی شبکه آب ، لطفاً مراتب را سریعا” به پست امداد منطقه خود اطلاع دهید.
10- مدتی عازم مسافرت هستیم. چه باید کرد؟
اگر عازم مسافرت هستید لطفاً انشعاب آب خود را بطور موقت از شیر فلکه قطع نمایید.
11- آیا میتوان روی شیری که انشعاب آب را به منزل یا مغازه ما وصل می کند با آسفالت یا موزاییک پوشاند؟
بمنظور جلوگیری از خسارت های احتمالی، محفظه شیر انشعاب را همواره مرئی نگاه دارید.
12- اگر بعد از سپری شدن مهلت مقرر قبض آب را پرداخت نماییم آیا در قبض بعدی محاسبه می شود یا خیر؟
در قبض ارسالی بعدی کسر خواهد شد.
13- آیا مسئولیت تاسیسات داخل منزل بعهده شرکت آب و فاضلاب است؟
مسئولیت حفظ و نگهداری تاسیسات داخلی آب ملک صرفاً به عهده مشترک می باشد.
14- وقتی بنظر می رسد کنتور خراب است چه باید کرد؟
هنگام خرابی کنتور مراتب را سریعا به اطلاع امور آب و فاضلاب منطقه خود برسانید.
15- در صورتیکه هنگام مراجعه مامور قرائت ، در منزل حاضر نباشیم چه باید کرد؟
در صورت عدم حضور مشترک هنگام قرائت کنتور، برگه مخصوص به جای گذاشته می شود که پس از رویت آن آخرین رقم کنتور آب خود را قرائت و با شماره تلفن مندرج در برگه با امور مشترکین منطقه مربوطه تماس حاصل فرمایند تا در صدور قبض آب بها تعللی بوجود نیاید.
16- ماموران قرائت کنتور و آب بها را چگونه شناسایی کنیم؟
کلیه مامورین قرائت کنتور و توزیع قبض آب بها باید دارای لباس فرم و کارت شناسائی معتبر باشند، لذا از ورود افرادی فاقد لباس فرم و کارت شناسایی معتبر به داخل اماکن ، جدا خودداری فرمایند.
17- بهنگام ساخت بنا یا تغییر کاربری باید چکار کرد؟
قبل از هر گونه ساخت و ساز یا تغییر در نوع مصرف آب، لازم است صاحب ملک به آب و فاضلاب منطقه خود مراجعه نماید.
18- حداکثر زمان نصب کنتور آب جدید پس از واریز هزینه های آن چند روز می باشد؟
حداکثر زمان نصب کنتور آب جدید بعد از اخذ مجوزهای لازم از سازمانهای ذیربط و پرداخت تمامی هزینه های مربوطه سه روز می باشد.
19- در صورت تاخیر در پرداخت قبض آب چه خواهد شد؟
هر گونه تاخیر در پرداخت آب بها و اقساط هزینه انشعاب آب و فاضلاب ، موجب قطع جریان آب می شود و وصل مجدد آن با دریافت هزینه اتصال و تسویه حساب امکان پذیر خواهد بود.
20- آیا ماموران آب و فاضلاب حق اخذ وجه بصورت نقدی را دارند؟
ماموران آب و فاضلاب مناطق برای وصول وجه نقد به مشترکین مراجعه نمی کنند. لذا در صورت مشاهده چنین مواردی سریعاً با حراست شرکت یا نیروی انتظامی منطقه مربوطه تماس حاصل فرمایند.
21- در موقع نصب اشتراک جدید ، حفاری کوچه به عهده چه کسی می باشد؟
با توجه به عدم اخذ هزینه های حفاری توسط شرکت آب و فاضلاب استان ، هزینه حفاریها بعهده مشترکین محترم می باشد.
22- نسبت به بروز مشكلات در اتصالات قبل يا بعد از كنتور مشترک چه اقدامی بايد انجام دهد؟
مشكلات مربوط به اتصالات بعد از كنتور ، بعهده مشترك مي باشد و جهت رفع مشكل در اتصالات قبل از كنتور ، با مركز 122 تماس گرفته شود.
23- تغيير نام قبض آب به چه صورتی امکان پذير است؟
مراجعه به منطقه مربوطه همراه با مدارك : 1-آخرين قبض آب 2-مدارك ثبت مالكيت 3- تصویر کارت ملی.
24- در صورتی که سيستم داخلی لوله کشی ملک دچار ترکيدگی شده باشد، مشترک چه کارهايي بايد انجام دهد؟
1- ترميم محل آسيب ديده 2- مراجعه به منطقه مربوطه و اطلاع به منظور بازديد كارشناسي از محل.
25- چنانچه يک دوره از تاريخ تحويل آخرين قبض گذشته باشد و مشترک قبض جديد را دريافت نکرده باشد مشترک چه اقدامی بايد انجام دهد؟
مراجعه به منطقه مربوطه به همراه مدارك : 1-آخرين قبض آب 2- رقم فعلي كنتور
26- درخواست تغيير مکان و تغيير ارتفاع کنتور به چه صورتی امکانپذير است؟
مراجعه به منطقه مربوطه جهت جابجايي كنتور يا انشعاب آب.
27- درخواست چند واحدي به چه صورتي امكان پذير است؟
مراجعه به منطقه مربوطه و تقاضاي انشعاب جديد و پرداخت هزينه هاي مرتبط.
28- چه ملاکهايي برای دو واحدی بودن ملک در نظر گرفته ميشود؟
واحد مسكوني حداقل بايد داراي يك اتاق ، آشپزخانه و يك سرويس بوده و ورودي آن مستقل و يا مرتبط با راهروي اشتراكي باشد ضمنا سيستم لوله كشي آن بایستی مجزا باشد.
29- چنانچه به هر علت در زمان تعيين شده طبق جدول سالانه واحد قرائت امکان شماره برداری از کنتور آب ملک وجود نداشته باشد مشترک چه اقدامی بايد انجام دهد؟
چنانچه به هر دليل امكان قرائت كنتور وجود نداشته باشد ، مشترك مي بايستي با در دست داشتن آخرين قبض و شماره مصرف فعلي كنتور به منطقه مربوطه مراجعه نمايد.
30- آیا امکانی وجود دارد که بدون مراجعه به شرکت امکان قرار ملاقات حضوری با مسئولین تنظیم گردد؟
بله، در صفحه اصلی سایت شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی (www.abfa-azarbaijan.ir) لینکی با عنوان تعیین وقت ارتباط مستقیم با مدیران وجود دارد که مراحل انجام درخواست ملاقات حضوری به صورت اتوماسیون بین درخواست کننده و مسئول مربوطه تا زمان تنظیم جلسه هماهنگ می گردد. ضمنا بعد از ارسال پیام کد پیگیری برای ارسال کننده صادر می گردد که در مراحل بعدی امکان جستجو و پیگیری میسر باشد.
31- چگونه شکایات، انتقادات یا پیشنهادات خود را به گوش مسئولین امر برسانیم؟
در پورتال شرکت یک محیط تعاملی برای رسیدگی به شکایات مشترکین و نظام پذیرش و بررسی پیشنهادات وجود دارد که کاربر ضمن انتخاب و تکمیل فرمهای مربوطه به صورت الکترونیکی و ارسال آن، کد رهگیری دریافت می نماید و اطلاع رسانی و اقدامات لازم از طریق این کد رهگیری بین شرکت و کاربر صورت می پذیرد.
32- در آخرین قبض صادره برای ملک اینجانب مبلغ غیر متعارفی درج گردیده که با مصارف ماههای قبل مغایرت اساسی دارد، از چه طریقی باید پیگیری نمایم؟
قبوض آب بهای شرکت نشان دهنده میزان مصرف و مبلغ آن بر اساس تعرفه شرکت می باشد. در صورتی که پس از دریافت قبض ، نسبت به میزان مصرف یا مبلغ معترض می باشید در درجه اول شماره کنتور خود را یادداشت و به اداره مربوطه مراجعه فرمائید. (در صورت تمایل می توانید از طریق پرتال شرکت نیز درخواست خود را ارسال نمائید) درصورتی که مسئولین مربوطه با تطبیق شماره از صحت قرائت مطمئن شوند مشترک را برای آزمایش کنتور معرفی می نمایند. بهتر است در چنین مواردی از عدم نشتی لوله کشی داخلی از طریق نشت یاب و یا قرائت و کنترل شبانه شماره کنتور مطمئن شوید.
33- آیا امکان ارایه خدمات غیر حضوری برای مشترکین در شرکت آب و فاضلاب وجود دارد؟
بله، شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی با راه اندازی یک پورتال اختصاصی، ارایه خدمات الکترونیکی زیر را در دستور کار خود قرار داده است. خدمات الکترونیکی مربوط به امور مشترکین آب و فاضلاب از جمله خرید انشعاب آب و فاضلاب، تغییر کاربری، تغییر نام، جابجایی کنتور آب و سیفون فاضلاب، آزمایش و تعویض کنتور معیوب و … بصورت تعاملی و بااستفاده از مدیریت گردش کار ، که برای استفاده از این خدمات کافیست کاربر به منوی خدمات امور مشترکین واقع در صفحه اصلی سایت مراجعه نماید.
34- قانوني در بخش هزينه هاي انشعاب آب و فاضلاب واحدهاي مسكوني جانبازان ، خانواده معظم شهدا ، و مددجويان را شرح دهيد؟
الف) جانبازان 25% وبالاتر و فرزندان شهدا از پرداخت 100%حق انشعاب آب ، 50% حق انشعاب فاضلاب و 50% هزينه هاي آماده سازي آب و فاضلاب براي يك واحد مسكوني و براي يكبار معاف مي باشند.
ب) خانواده شهدا (همسر ، پدرومادر شهيد) و آزادگان صرفا”از پرداخت 100% حق انشعاب آب يك واحد مسكوني و50% هزينه هاي آماده سازي آب و فاضلاب براي يكبار معاف ميباشد.
ج) مددجويان تحت پوشش كميته امداد و سازمان بهزيستي از پرداخت 100% حق انشعاب آب وفاضلاب و 50% هزينه هاي آماده سازي آب و فاضلاب يك واحد مسكوني و براي يكبار معاف مي باشند.
35- شرایط جدا سازی انشعابات آب و فاضلاب را اعلام فرمایید؟
پس از اجرای طرح هدفمندسازی یارانه ها، جداسازی انشعابات به عنوان یک الزام برای شرکت آب و فاضلاب مطرح شد. شرایط جداسازی به شرح زیر است:
الف) جدا بودن شبکه و تاسیسات داخلی هر واحد به نحوی که هر واحد از مجموعه دارای لوله کشی مجزا از درب ورودی ملک تا واحد مورد نظر باشد.
ب) وجود امکان فنی نصب و تامین فشار لازم مخصوصا در طبقات بالائی (با تائید قسمت بهره برداری شرکت)
36- نحوه اعمال ترکيدگي داخلي ساختمان به چه صورتي است؟
شرکت هاي آب و فاضلاب مي تواند در کاربري خانگي ** که انشعاب داخلي آن کاربري دچار ترکيدگي شده باشد با در نظر گرفتن ميزان مصرف مشابه سالهاي قبل مابقي مصارف را بر اساس ميانگين فروش آن کاربري محاسبه و نسبت به صدور قبض اقدام نمايند. لازم به ذکر است که اعمال ترکيدگي در قبوض صادره هر دو سال يک بار و به مدت يک روز خواهد بود
37-نحوه اعمال مصارف براي کنتورهاي خراب به چه صورتي است ؟
: اولاً هرگونه اعمال مصرف براي کنتورهاي خراب به تشخيص شرکت کارشناسان شرکت خواهد بود ثانياً در صورتي که تمامي موارد و ظواهر امر با مصارف سالهاي گذشته مشترک هم خواني داشته باشد ميانگين سه سال گذشته اشتراک ملاک امسال مصرف براي کنتورهاي خراب خواهد بود. لازم به تاکيد است که اعمال مصرف بر اساس نظر کارشناس تشخيص مصرف خواهد بود.
38-مدت زمان قرائت کنتور چند روز است ؟
تعداد روزهاي قرائت بر اساس تصميم هيئت مديره شرکت بوده و فعلاً به مدت 60 روز تعريف شده است. بعضاً به دليل وجود مشکلات اين زمان متغير است . مثلاً ممکن است از 50 روز تا 70 روز باشد.
39-در صورت اشتباه در قرائت توسط مامورين قرائت کنتور آب و فاضلاب چه بايد کرد؟
مشترکين محترم در زمان دريافت قبض خويش حتماً بايستي نسبت به کنترل مصارف ثبت شده روي قبض با کنتور انشعاب خود اقدام نمايند و در صورت مشاهده هرگونه مغايرتي اعم از ثبت کمتر يا بيشتر از مصارف کنتور آن را از طرق مختلف سايت ، تلفن و يا مراجعه حضوري به اطلاع مسئولين شرکت آب و اضلاب برسانند در نهايت بعد از بررسي مصارف گذشته و در صورت بروز اشکال مبالغ قبض بر اساس مصارف جديد محاسبه و ارائه مي گردد. لازم به ذکر است مشترکين محترم حداکثر تا پايان مهلت پرداخت اعلام شده در قبوض مي توانند نسبت به مراجعه و اعتراض اقدام نمايند.
40-براي گرفتن تسويه حساب چه بايد کرد ؟
براي گرفتن هرگونه تسويه حساب براي انشعاب **** که مستاجر نسبت به تخليه منزل اقدام مي نمايند بايستي با قرائت صحيح رقم کنتور و مراجعه به سايت يا مراجعه حضوري به آب و فاضلاب نسبت به اخذ قبض جديد و پرداخت آن اقدام نمود. لازم است مشترکين محترم مد نظر داشته باشند که حتي قبل از اسبابکشي به منزل جديد از وجود يا عدم وجود بدهي آب بها و بدهي هاي اقساطي انشعاب اطلاع کامل حاصل نمايند براي اين کار مي توانند به سايت و يا دفاتر پيشخوان دولت مراجعه نمايند
41- براي اطمينان از عدم وجود ترکيدگي داخلي ساختمان چه بايد کرد؟
راه هاي محتلفي براي تشخيص ترکيدگي لوله هاي داخلي ساختمان وجود دارد. بهترين و مناسب ترين راه اين است که شب و هنگامي که اصلاً مصرفي در طول شب نخواهيد داشت رقم کنتور دقيقاً يادداشت و صبح نيز قبل از شروع به مصرف آب دوباره رقم کنتور قرائت گردد. در صورتي که رقم تغيير کرده باشد حتماً نشتي يا ترکيدگي داخل ساختمان وجود دارد و بايد آن را رفع کرد. ضمناً سيفون آب واحدهاي بهداشتي مخصوصاً توالت فرنگي همواره کنترل گردد
42-براي درخواست انشعاب آب و فاضلاب چه مدارک و اسنادي لازم است ؟
براي درخواست انشعاب بايستي توجه داشت که اولاً ملک مورد نظر براي درخواست حتماً بايستي در محدوده خدماتي شرکت آب وفاضلاب باشد. ضمناً ملک بايستي از املاک مجاور خود منفک و برو کف آن توسط شهرداري مشخص شده باشد همچنين بايستي کاربري ملک مورد نظر کاملاً معلوم و مشخص باشد. براي خريد انشعاب سند ملکي يا پايان کار همراه با کدپستي اخذ شده از شرکت پستي به همراه کپي کارت ملي و درخواست انشعاب همراه با کروکي محل مورد نياز است. تهيه استعلام از شهرداري ها نيز بايستي مد نظر قرار گيرد.
43-معافيت از حق انشعاب شامل چه افرادي مي شود؟
در حالت کلي هيچ نهاد يا ارگاني از قبل از پرداخت هزينه هاي انشعاب معاف مي باشد مگر در قانون بودجه همان سال و از طرف دولت اعلام و توسط مجلس شوراي اسلامي تصويب گردد و بعد از ابلاغ نسبت به اعمال معافيت اقدام مي گردد. لازم است توجه داشته باشيد که معافيت ** درصدي از حق انشعاب بوده و شامل هزينه هاي ايجاد تاسيسات و ساير هزينه هاي نخواهد شد
44-در محل هائي که انشعاب فاضلاب سوار به شبکه دفع نمي شود آيا هزينه حق انشعاب اخذ مي گردد يا نه ؟
طبق آئين نامه عملياتي شرکت ، اگر ساختمان يا بنايي قبل از لوله گذاري فاضلاب ساخته شده باشد تمام يا قسمتي از آن ساختمان که به شبکه فاضلاب وصل نمي گردد از پرداخت هزينه معاف خواهد بود. مثلاً اگر زيرزمين منزلي سوار به شبکه فاضلاب نيست هزينه زيرزمين اخذ نشده و فقط واحدهائي که سوار به شبکه فاضلاب مي باشند نسبت به پرداخت هزينه هاي مربوطه که اقدام مي نمايند ولي اگر ساختمان بعد از شبکه فاضلاب احداث شده باشد تحت هر شرايطي بايستي نسبت به پرداخت تمامي هزينه ها اقدام نمود. لازم به ذکر است که در صورت عدم سوار شدن مشترک موظف است که به هر طريقي جهت تخليه فاضلاب خود اقدام نمايند حتي با گذاشتن پمپ تخليه
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.